stil

Patina på sko. Eksperiment

The patina on the shoes. ExperimentDet er merker av sko, for eksempel Berluti, som kan føre til stor patina på sine produkter. Patina er kunstig aldring av huden. Belegg som gir Skoen en aristokratisk, edle, er veldig dyrt. For å aktivere det manuelt. Så er det måter som gjør det mulig å gjøre det selv. Den enkleste måten spesiell farge skokrem. Men dette er en midlertidig løsning. Hvis du ønsker å lage en permanent patina trenger spesiell maling. Påfør først et lag, så det tørker opp. Deretter kommer det andre laget, og nesten umiddelbart delvis tørket av.

Nylig kom jeg over en interessant eksperiment med patina av Skoen. Se interessant. Oversettelse fra engelsk:

«…Under Pitti Uomo i januar, jeg møtte Alexander Nurullaev, veldig stor og veldig vennlig russisk, eieren av Dandy skopleie. Jeg beundret hans arbeid for ganske lang tid, men når du ikke er tilstede. Og nå hadde jeg muligheten til å teste sin teknikk på sine egne sko.

Jeg ga ham et par av mine cherry-red JM Westons, som var fem år gammel. De hadde noen tegn på bruk (riper på tå), men de som fortsatt var i anstendig form.

Hva jeg egentlig ønsket fra Alexander, for å endre fargen. Jeg hadde to par røde sko i min garderobe, men jeg sjelden brukte dem. De så bra med en blå dress, hvit skjorte og mørkt slips, men Generelt er jeg sjelden var i stand til å opprette med dem en akseptabel sett.

Så mitt ønske var å mørkere farge, gjør det til mørk brun.

Resultatene jeg fikk i posten et par uker senere, jeg er utrolig imponert. I det siste har jeg jobbet med en patina som ble implementert dårlig: sprengning av belegget på den vamp av Sko eller sprukket et par uker etter seg.

Her hadde ingen slike problemer. Belegget var glatt, håndteres seg svært godt, og etter å ha brukt ett eller to lag med krem utsikten var som det opprinnelige fargen. Min eneste klage var at fargene i slutten viste seg ikke helt som jeg ba om. Jeg fikk svart snarere enn brune sko, og med et rødlig skjær i midten. Alexander forklarte at for å gjøre et brunt belegg var ikke mulig, gitt farge på skoene (nydelig, men man ville ha å si om det!), og krav til patina fargen var ikke helt definert. Jeg er enig, neste gang jeg vil mer spesifikke i sine ønsker…»

Generelt er det en god idé for små bedrifter, etter min mening. Håndverkere i Russland nok, og etterspørselen er sikker på å være.The patina on the shoes. Experiment

Theme by Anders Norén